Je bent met deze taart ongeveer 35 minuten "kwijt", ook al omdat je kant- en klaar bladerdeeg gebruikt.
Ingrediënten: voor ongeveer 2 personen
Bereiding:
Eet er eventueel wat salade bij.
Ingrediënten: voor ongeveer 2 personen
- 5 plakjes bladerdeeg
- 1 stronk broccoli
- 1 ui
- ca. 150 gram hamblokjes
- ca. 75 gram geraspte kaas
- 2 eieren
- 2 dl. room (kook- slag- of soyaroom)
- peper/ zout en nootmuskaat
Bereiding:
- verwarm de oven voor op 200 graden
- ontdooi de plakjes bladerdeeg
- was de broccoli, verdeel hem in roosjes, en stoom de broccoli in een vergiet ongeveer 5 minuten, intussen:
- snij de ui fijn en bak die in wat olie in ongeveer 3 minuten lichtbruin
- klop de eieren los met de room en de kruiden in een kom, en schep daar de broccoliroosjes, hamblokjes, kaas en doorheen (het is ook lekker om er een paar eetlepels pijnboompitjes bij te scheppen)
- beleg een kleine vorm of ovenschaal met het bladerdeeg en schep daar het mengsel in en bak ca. 20 tot 30 minuten of tot je ziet dat de bovenkant mooi bruin is.
Eet er eventueel wat salade bij.