Soms kom je een recept tegen, waarvan je eigenlijk onmiddellijk weet, dat het een succes zal worden, dat het lekker is en bij jouw smaakpapillen en die van je aanminnige echtgenoot past.
En dan is het ook nog iets echt makkelijks, niet duurs, en dus word ik daar wel echt blij van!
Ik hoop, dat het bij iedereen in de smaak valt!!
Ingrediënten voor 2 enorm-flinke eters of voor 3 "normale", of 4 kleinere eters, of voor 1 keer eten en 1 keer invriezen, afijn, gewoon proberen dus:
Voor de puree:
Bereiding:
Eet smakelijk!!!!!
En dan is het ook nog iets echt makkelijks, niet duurs, en dus word ik daar wel echt blij van!
Ik hoop, dat het bij iedereen in de smaak valt!!
Ingrediënten voor 2 enorm-flinke eters of voor 3 "normale", of 4 kleinere eters, of voor 1 keer eten en 1 keer invriezen, afijn, gewoon proberen dus:
- een stronk broccoli (minimaal 500 gram)
- 1 flinke of 2 kleine uien/ 2 teentjes knoflook
- 250 gram gehakt (of bij een vegetarische variant: rulgehakt van Quorn of zoiets)
- een half vleesbouillonblokje (of een half groentenbouillonblokje als je een vleesvervanger gebruikt)
- 1 theelepel gedroogde oregano (of als je dat niet hebt: tijm)
- 1,25 dl. water
- 1 kuipje Boursin cuisine (of een ander kuipje kruidenkaas, of een light versie van de Cuisine)
- een klein beetje geraspte kaas
Voor de puree:
- 1 pond aardappels (iets kruimig!)
- 1 dl. melk
- peper/zout
Bereiding:
- Schil de aardappelen, en zet op met wat water en zout. Laat ze in ca. 20 minuutjes gaar worden
- Snij de ui aan stukjes en rasp de knoflook
- was de broccoli en snij hem in kleine roosjes
- Doe wat olie in de wok, en bak hierin de ui en knoflook 1 minuutje
- voeg het gehakt toe, bestrooi het met een klein beetje zout en peper (niet teveel, want het bouillonblokje komt er nog bij dadelijk!)
- bak dit mooi rul en bruin in ca. 5 minuten
- doe dan de broccoli-roosjes erbij en bak ook nog 5 minuten, voeg de oregano toe
- Zet intussen de oven aan op 175 graden
- gooi dan het water erbij in de pan en het halve bouillonblokje (verkruimeld). Laat dit mengsel ook nog even lekker pruttelen (5 minuten)
- Gooi de aardappelen af, doe de melk erbij, laat deze warm worden en stamp het vervolgens fijn tot een stevige puree, (als hij te dik is, doe er gewoon wat melk of water bij) maak op smaak met peper en zout.
- Zet een ovenschaal klaar.
- Zet het gas uit onder de wok en schep dan de Boursin voorzichtig door de massa gehakt/broccoli (het moet geen natte "klets" worden!)
- Doe direct in de ovenschaal
- Verdeel de puree erover en bestrooi nog met een beetje geraspte kaas.
- zet een kwartiertje in de hete oven tot de schotel een mooi korstje heeft gekregen.
Eet smakelijk!!!!!