Dit recept van de franse klassieke stoofschotel Boeuf Bourguignon is een simpele, heel makkelijk te maken versie, waarover echte kenners van de kwiezien fransèze misschien hun neus ophalen.
Ik vind dat hij heel smakelijk is; en ingewikkelde recepten willen bij mij maar geen "klassiekers" worden.
Dus vandaar dat ik hem hier toch durf te publiceren.
Ingrediënten:
Bereiding:
Lekker met aardappelen, rijst of pasta en gekookte worteltjes en/of doperwtjes.
Ik vind dat hij heel smakelijk is; en ingewikkelde recepten willen bij mij maar geen "klassiekers" worden.
Dus vandaar dat ik hem hier toch durf te publiceren.
Ingrediënten:
- 1 pond riblappen of sukadevlees in stukken gesneden van ongeveer 2,5 cm.
- olie, peper en zout
- 2 afgestreken eetlepels bloem
- 1 ons gerookt spek in kleine stukjes
- 2 middelgrote uien
- 3 tenen knoflook, geperst
- 3 takjes verse tijm (of 2 theelepels gedroogde) / 1 laurierblad
- 2,5 dl. rode wijn; 2,5 dl vleesbouillon (of runderfond)
- 1 doosje (kastanje)champignons
Bereiding:
- laat het vlees op kamertemperatuur komen en bestrooi het met zout en peper;
- Snij de ui aan stukjes
- Bak het vlees in een scheut olie rondom bruin, ongeveer 5 minuten
- Doe na 5 minuten de ui en het spek erbij, en bak nog ca. 5 minuten
- Bestrooi alles met de bloem
- Voeg de (warme) bouillon toe (2,5 dl. + een half blokje bouillon)
- Giet de rode wijn voorzichtig in de pan langs de rand
- Voeg toe: de uitgeperste knoflook, tijm en laurierblad, breng aan de kook en laat het vlees in ongeveer 2,5 à 3 uur gaar worden op een klein pitje
- Voeg het laatste kwartier de schoongemaakte en in grove stukken gesneden champignons toe
Lekker met aardappelen, rijst of pasta en gekookte worteltjes en/of doperwtjes.