Ingrediënten: voor ca. 4 personen
Bereiding:
Babi ketjap is het lekkerst als het 1 of 2 dagen
tevoren is klaargemaakt.
Tip: het gerecht kun je ook met kip maken, het lekkerst is kippenpotenvlees zonder bot. Maar kipfilet is ook goed, of kipkluifjes of drumsticks.
Het heet dan geen babi ketjap, maar ajam ketjap! Dat is heel wat minder vet dan de babi ketjap!!
- 1 pond varkensvlees (mals vlees: b.v. schouderkarbonade, wel het bot eraf halen);
- 2 “vingers” geschilde gemberwortel;
- 3 sjalotten;
- 3 tenen knoflook;
- 2 theelepels sambal;
- 2 eetlepels Goela Djawa, ofwel bruine suiker
- 2 eetlepels citroensap
- 1 kopje ketjap
Bereiding:
- Het varkensvlees in stukken snijden van ongeveer 3 cm. Bestrooien met zout.
- De gemberwortel, sjalotten en knoflook met de sambal fijnmaken en vermengen met het vlees.
- Ongeveer 30 minuten laten intrekken.
- In een pan een scheut olie warm maken, het vlees ongeveer 5 minuutjes bakken.
- Alle andere ingrediënten toevoegen, aan de kook brengen dan: 30 minuten mét deksel laten sudderen of net zolang tot het vlees
- gaar is. Eventueel een klein scheutje water erbij doen.
Babi ketjap is het lekkerst als het 1 of 2 dagen
tevoren is klaargemaakt.
Tip: het gerecht kun je ook met kip maken, het lekkerst is kippenpotenvlees zonder bot. Maar kipfilet is ook goed, of kipkluifjes of drumsticks.
Het heet dan geen babi ketjap, maar ajam ketjap! Dat is heel wat minder vet dan de babi ketjap!!