Appelmoes
Ingrediënten:
Bereiding:
Je hoeft niet persé 1 kilo appels te hebben, het kan met net zoveel als je zelf wilt !!! Alleen dan hoeveelheid suiker aanpassen.
Je kunt appelmoes heel goed invriezen.
Tips: - Je kunt, tegelijk met de appels, ook rozijnen bij de appels in de pan doen en meekoken.
- Voor een beetje chique appelmoes kun je door de afgekoelde appelmoes een stijfgeslagen eiwit scheppen.
Uit een Albert Heyn kookboek heb ik dit recept voor, zoals zij het zelf noemen: appelmoes voor volwassenen: héél apart, ook bij een feestelijk etentje!
Ingrediënten:
Ingrediënten:
- 1 kilo appels (goudreinette, elstar, jonagold, cox oranje of een andere fris-zure appel)
- ca. 1 ons suiker (naar smaak)
- kaneel (2 theelepels) (naar smaak)
Bereiding:
- De appels schillen, in stukjes snijden en in de pan doen. Een laagje van zo. 3 cm water erbij doen ; aan de kook brengen, klein zetten en ongeveer 15 minuten laten koken, tot je voelt dat ze uit elkaar vallen en je ze met een garde tot appelmoes kunt roeren.
- De suiker en kaneel erdoor doen en nog een keer goed doorroeren.
- Gas uitzetten en voorzichtig -want het is erg heet- proeven of het zoet genoeg is.
Je hoeft niet persé 1 kilo appels te hebben, het kan met net zoveel als je zelf wilt !!! Alleen dan hoeveelheid suiker aanpassen.
Je kunt appelmoes heel goed invriezen.
Tips: - Je kunt, tegelijk met de appels, ook rozijnen bij de appels in de pan doen en meekoken.
- Voor een beetje chique appelmoes kun je door de afgekoelde appelmoes een stijfgeslagen eiwit scheppen.
Uit een Albert Heyn kookboek heb ik dit recept voor, zoals zij het zelf noemen: appelmoes voor volwassenen: héél apart, ook bij een feestelijk etentje!
Ingrediënten:
- 5 goudreinetten.
- 25 gram boter
- peper
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel komijn (djinten)
- 1 theelepel gedroogde tijm (of een eetlepel verse tijmblaadjes)
- 50 ml. witte wijn
- Schil de appels, en snij ze in stukjes van ongeveer 3 cm.
- smelt de boter in een pannetje en roer de kaneel/komijn/tijm erdoor en maal er royaal peper boven.
- schep de partjes appel erdoor en schenk de witte wijn erbij.
- stoof de partjes appel in ca. 10 minuten zachtjes gaar, en roer ze een keer goed door.