Het wordt weer Kerst, de dagen worden korter, soms voel je de somberheid, nét als de regen en de wind buiten, de vroege avondschemer en het winterduister, op je neerdalen. Dat roept natuurlijk om een krachtig "halt" !! En hoe is dat beter te bereiken dan door iets te doen wat je écht heel leuk vindt, waardoor de zon weer gaat schijnen en je de donkerte buiten verslaat met licht als van de kaarsen die branden bij de Kerstboom.
Gut, wat een lyriek! En het gaat dus maar gewoon over koken hoor, mijn remedie voor vanalles!
Er moet worden nagedacht over het Kerstdiner. O, wat een vreugde! Nu heb ik "jammer genoeg" dit jaar de taken heel erg verdeeld. Bij diversige etentjes maakt de een het voorgerecht, de ander het toetje, een soepje wordt weer door een ander getrokken en zo blijft er voor mezelf bitter weinig over om me druk over te maken. Wat tussengerechten én en paar hoofdgerechten.
Dat laatste is niet eens zo moeilijk, omdat ik een tijdje geleden eigenhandig een wild zwijn heb geslacht (onder toeziend oog van een deskundig begeleider: bedankt nog Jos: eigenlijk heb jij alles gedaan en liep ik méér in de weg!), wat nu met smart ligt te wachten in de vrieskist op het Kerstdiner
(en nee, het heette géén Flappie!).
Die amuses en tussendoor-hapjes...... Ik heb veel inspiratie opgedaan bij Pepijn Meijers (Pippens.nl), die in zijn loft op StrijpS de meest fantastische etentjes verzorgt voor middelgrote groepen. Samen met zijn leuke vriendin Susanne trakteert hij je op een geweldige avond met de meest verrassende gerechten, dito drankjes en nog méér culinaire belevingen. Wát een aanrader voor etentjes met werk, familie of vrienden. Ik kan er uit de grond van mijn hart gewoon niet genoeg reklame voor maken!!
Maar weer terug naar de hapjes. Ik wil deze Kerst tussen de gerechten door wat kleine hapjes op een leuke manier presenteren. Ze zijn niet te groot, het is weer eens iets heel anders, je eet je niet klém en ze zijn hopelijk een verrassing voor je gasten. In de loop van de tijd zal ik wat méér ideeën voor amuses en kleine tussendoor-hapjes op de site zetten.......
Om mee te beginnen een patélolly met portgelei. Goedgekeurd door het Ministerie van Smaak (Piet!).
Gut, wat een lyriek! En het gaat dus maar gewoon over koken hoor, mijn remedie voor vanalles!
Er moet worden nagedacht over het Kerstdiner. O, wat een vreugde! Nu heb ik "jammer genoeg" dit jaar de taken heel erg verdeeld. Bij diversige etentjes maakt de een het voorgerecht, de ander het toetje, een soepje wordt weer door een ander getrokken en zo blijft er voor mezelf bitter weinig over om me druk over te maken. Wat tussengerechten én en paar hoofdgerechten.
Dat laatste is niet eens zo moeilijk, omdat ik een tijdje geleden eigenhandig een wild zwijn heb geslacht (onder toeziend oog van een deskundig begeleider: bedankt nog Jos: eigenlijk heb jij alles gedaan en liep ik méér in de weg!), wat nu met smart ligt te wachten in de vrieskist op het Kerstdiner
(en nee, het heette géén Flappie!).
Die amuses en tussendoor-hapjes...... Ik heb veel inspiratie opgedaan bij Pepijn Meijers (Pippens.nl), die in zijn loft op StrijpS de meest fantastische etentjes verzorgt voor middelgrote groepen. Samen met zijn leuke vriendin Susanne trakteert hij je op een geweldige avond met de meest verrassende gerechten, dito drankjes en nog méér culinaire belevingen. Wát een aanrader voor etentjes met werk, familie of vrienden. Ik kan er uit de grond van mijn hart gewoon niet genoeg reklame voor maken!!
Maar weer terug naar de hapjes. Ik wil deze Kerst tussen de gerechten door wat kleine hapjes op een leuke manier presenteren. Ze zijn niet te groot, het is weer eens iets heel anders, je eet je niet klém en ze zijn hopelijk een verrassing voor je gasten. In de loop van de tijd zal ik wat méér ideeën voor amuses en kleine tussendoor-hapjes op de site zetten.......
Om mee te beginnen een patélolly met portgelei. Goedgekeurd door het Ministerie van Smaak (Piet!).