Aardbeienijs

Dit aardbeienijs is favoriet bij onze kinderen en als de aardbeien lekker op smaak zijn, maak ik het heel vaak. Het is héél makkelijk te maken!!
Ingrediënten:
- 300 gram aardbeien (schoongemaakt en van kroontje ontdaan)
- 150 gram suiker
- 3 dl. slagroom (of voor iets minder vette versie: 2 dl. slagroom en 1 dl. volle melk)
- sap van 1 uitgeperste citroen
Bereiding: Alle ingrediënten in een keukenmachine of blender heel fijnmaken en er in een ijsmachine ijs van draaien, of - als je die niet hebt - de massa in een diepvriesdoos doen en het 3 uur invriezen, waarbij je het elk half uur even moet omscheppen.
Tip: de ingrediënten zo koud mogelijk verwerken!
Ingrediënten:
- 300 gram aardbeien (schoongemaakt en van kroontje ontdaan)
- 150 gram suiker
- 3 dl. slagroom (of voor iets minder vette versie: 2 dl. slagroom en 1 dl. volle melk)
- sap van 1 uitgeperste citroen
Bereiding: Alle ingrediënten in een keukenmachine of blender heel fijnmaken en er in een ijsmachine ijs van draaien, of - als je die niet hebt - de massa in een diepvriesdoos doen en het 3 uur invriezen, waarbij je het elk half uur even moet omscheppen.
Tip: de ingrediënten zo koud mogelijk verwerken!