Áltijd feestelijk, deze aardappeltjes uit de oven + lekker en makkelijk!! Je hoeft ze niet te schillen, alleen te wassen, gooit ze in een ovenschaal, doet er wat kruiden bij, wat zout en olijfolie en je zet ze in de oven. Bij de citroenkip zijn ze heerlijk (zet ze gewoon erbij in de oven), maar ook als onderdeel van een feestelijk etentje.
Voor 4 personen reken je op ongeveer 750 gram tot 1 kilo lekkere kleine aardappeltjes. Het lekkerst zijn zogenaamde “Roseval”-aardappeltjes, óf krieltjes die je bij b.v. de Emté en de AH in speciale zakjes van 750 gram kunt kopen. Maar als je die niet hebt, neem dan gewone, liefst iets vastkokende aardappelen.
Schil de aardappeltjes niet, maar was ze goed, borstel eventueel zand er goed af, snij de grotere exemplaren in stukken van zo’n 3 cm., of doordehelft. Doe ze in een ovenschaal, bestrooi met zeezout, besprenkel met ca. 2 eetlepels olijfolie en leg er takjes verse, of 2 theelepels gedroogde rozemarijn of tijm doorheen. Als je dat lekker vindt, ook wat knoflookteentjes.
Als je ze bij de kip eet, zet het schaaltje het laatste uur dan bij de kip in de oven.
Zo niet, verwarm de oven voor op 200 graden en zet de aardappeltjes zo’n 45 minuten in de oven. In elk geval 1 keer omschudden.
Voor 4 personen reken je op ongeveer 750 gram tot 1 kilo lekkere kleine aardappeltjes. Het lekkerst zijn zogenaamde “Roseval”-aardappeltjes, óf krieltjes die je bij b.v. de Emté en de AH in speciale zakjes van 750 gram kunt kopen. Maar als je die niet hebt, neem dan gewone, liefst iets vastkokende aardappelen.
Schil de aardappeltjes niet, maar was ze goed, borstel eventueel zand er goed af, snij de grotere exemplaren in stukken van zo’n 3 cm., of doordehelft. Doe ze in een ovenschaal, bestrooi met zeezout, besprenkel met ca. 2 eetlepels olijfolie en leg er takjes verse, of 2 theelepels gedroogde rozemarijn of tijm doorheen. Als je dat lekker vindt, ook wat knoflookteentjes.
Als je ze bij de kip eet, zet het schaaltje het laatste uur dan bij de kip in de oven.
Zo niet, verwarm de oven voor op 200 graden en zet de aardappeltjes zo’n 45 minuten in de oven. In elk geval 1 keer omschudden.